سرویس‌های خبری
شناسه خبر : 53998
تاریخ انتشار : 1403/09/24 11:25

شب درخشش سوارها و عشاق تبریزی در ژنو



خیابان هنری مارتین در ژنو شاهد درخشش هنرمندان ایرانی در یکی از مزایده‌های خود بود. عباسعلی پورصفا و صادق تبریزی آثارشان را در این رویداد به فروش رساندند.

به گزارش تجسمی آنلاین، موسسه حراج «پیگه» در حالی ۲۰ و ۲۱ آذر (۱۰ و ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴) مزایده خود را برگزار کرد که دو اثر از صادق تبریزی هنرمند پیشگام مکتب سقاخانه به رقم ۸۵۰۰ فرانک سوییس چکش خورد که این رقم با احتساب پرداخت سی درصد کمیسیون از سوی خریدار طبق عرف رایج تمام حراج‌ها، ۴۴ هزار فرانک سوییس اعلام شد.

«دو سوار»، با تکنیک رنگ روغن روی بوم، در ابعاد ۳۵ در ۴۶ سانتی متر به مبلغ ۴۴۰۰ فرانک به فروش رسید، و اثر دیگر با عنوان «سواران»، با تکنیک رنگ روغن روی بوم، در ابعاد ۱۲۳در ۱۳۷ سانتی متر به مبلغ ۳۱ هزار فرانک فروش رفت، که جمعا دو تابلو به قیمت ۳۵ هزار فرانک سوییس فروخته شد. از منوچهر یکتایی دیگر هنرمند ایرانی نیز یک تابلوی رنگ روغن روی بوم، به ابعاد ۴۰ در ۵۱ سانتی متر با عنوان طبیعت بی‌جان با سیکلامن (۱۹۷۳) عرضه شده بود که به رقم ۴۳ هزار فرانک سوییس فروش رفت.


 


از عباسعلی پورصفا (۱۳۰۰-۱۳۹۴) هنرمند اصفهانی در رشته نقاشی، تابلویی با عنوان «ورودی مسجد اصفهان» (۱۳۳۲) با تکنیک رنگ روغن روی بوم، در ابعاد ۴۶×۶۷ سانتی متر و با برآورد ۲ تا ۳ هزار فرانک عرضه شده بود که به قیمت ۳۵۰۰ فرانک فروش رفت. از ناصر اویسی یک تابلو با عنوان «زنی مقابل پنکه» با تکنیک آبرنگ و گواش روی کاغذ با برآورد اولیه ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ فرانک به مبلغ ۱۱ هزار فرانک فروش رفت. 

در این حراج یک لیتوگراف از الکساندر کالدر به رقم ۹۵۰ فرانک چکش خورد. تابلویی از فرنان لژه با عنوان طبیعت بی‌جان (۱۹۴۸) نیز عرضه شده بود که با تکنیک گواش و جوهر هندی روی کاغذ اجرا شده و بین ۳۰ تا ۵۰ هزار فرانک تخمین زده شده بود که ۳۵ هزار فرانک فروخته شد.

تابلویی از ژان پیر کاسینیو با عنوان «شیرینی ماه می» با تکنیک رنگ روغن روی بوم و برآورد ۶۰ تا ۸۰ هزار فرانک به مبلغ ۷۵ هزار فرانک به فروش رسید. از پل فالکونر پول (۱۸۰۷-۱۸۷۹) تابلوی زن دهقان با بر آورد ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ فرانک به مبلغ ۳۰۰ فرانک چکش خورد. تابلویی با عنوان «منظره ساحلی» (۱۸۷۱) از آدولف آپیان (۱۸۱۸-۱۸۹۸)، با تکنیک رنگ روغن روی بوم، و برآورد اولیه ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار به مبلغ ۱۰۰۰ فرانک فروش رفت. 

از شارل هنری شوپن (۱۸۳۰-۱۸۸۹)، منظره پاییز، ۱۸۷۵، رنگ روغن روی بوم، با بر آورد ۶۰۰ تا ۸۰۰ فرانک به رقم ۳۰۰ فرانک فروخته شد. تابلویی از اوژن دلاکروا (۱۷۹۸-۱۸۶۳) با عنوان «زنان الجزیره» با تکنیک رنگ روغن روی بوم، به رقم ۱۷۰۰ فرانک فروش رفت. از مدرسه فلاندری قرن هفدهم یک طبیعت بی‌جان با دسته گل به مبلغ ۱۰۰۰ فرانک به فروش رسید. تابلویی از ادوارد مارشال بوهم به مبلغ ۳۵۰ فرانک فروش رفت. 

مهرداد فلاح – نقاش و نماینده خانواده مرحوم صادق تبریزی- درباره این حراج و عرضه و فروش دو اثر تبریزی در آن گفت: موسسه حراج «پیگه» هر چند در مقام مقایسه با حراجی‌های قدیمی نظیر کریستیز و ساتبیز یک موسسه نوظهور و بسیار جوان محسوب می‌شود؛ اما از زمان تأسیس توسط برنارد پیگه، متخصص بازار هنر به یکی از نمادهای بازار سوئیس و همچنین بازارهای بین المللی تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین مؤسسات حراج اروپا و مهم‌ترین حراج فرانسه است که در مزایده اخیر خود آثاری منحصر به فرد از صادق تبریزی، یکتایی، اویسی و شماری از هنرمندان بنام جهان همچون فرنان لژه را عرضه کرد. دو اثر تبریزیی جزو مجموعه سوارهای این هنرمند و در رده آثار مکتب سقاخانه بود که به لحاظ ترکیب‌بندی و رنگ‌بندی حائز اهمیت بودند.

فلاح درباره عملکرد هنرمندان ایرانی در حراج‌های خارجی و اقبال خریداران به آن‌ها افزود: باید در نظر بگیریم که این حراج در یک کشور اروپایی برگزار شده و آثار هنرمندان ایرانی از یک مجموعه خصوصی انتخاب شده و فروش خوبی در آن داشتند. فروش بالای آثار هنرمندانی همچون صادق تبریزی و ناصر اویسی و همچنین منوچهر یکتایی نشان از آن دارد که استادان هنر ایران و مدرنیست‌ها همچنان در قلب اروپا خواهان دارند و بویژه آثار هنرمندان مکتب سقاخانه با گذشت شش دهه از شکل گیری این مکتب همچنان می‌درخشد. در این اوضاع اقتصادی نامساعد جهان، فروش بالای اثر هنرمندان ایرانی می‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن برای هنر کشور ما باشد.

گفتنی است صادق تبریزی یکی از ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ پیشگامان ﻫﻨﺮ ﻣﺪرن و ﻣﻌﺎﺻﺮ اﯾﺮان و چهره ﺷﺎﺧﺺ مکتب ﺳﻘﺎﺧﺎﻧﻪ است که پیش از ﻫﻢ ﻧﺴﻼﻧﺶ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ رواﯾﺖﻫﺎی ﺗﺼﻮﯾﺮی ﻋﺎﻣﯿﺎﻧﻪ و ﻣﺬﻫﺒﻰ اﯾﺮاﻧﻰ پی ﺑﺮد و ﺧﯿﻠﻰ زود از ﻧﺸﺎﻧﻪﻫﺎ و ﻧﻤﺎدﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد در ﻫﻨﺮﻫﺎی ﺻﻨﺎﻋﻰ ﺑﻪ زﺑﺎن ﺗﺼﻮﯾﺮی ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪﻓﺮدی دﺳﺖ ﯾﺎﻓﺖ. تبریزی سال ۱۳۳۶ اثری ارائه کرد که برخی معتقدند شروع نقاشی‌خط از آن اثر بوده است. «عشاقِ بی‌زمان، افق‌های بی‌کران» آخرین نمایشگاه این هنرمند فقید بود که خرداد ۱۴۰۳ در گالری سهراب برگزار شد و طی آن چهار دوره هنری صادق تبریزی ازجمله ریتم‌خط‌ها و نقاشی‌های انتزاعی او روی دیوار رفت. 

لازم به ذکر است که بخشی از عواید فروش آثار هنری در حراج «پیگه» به امور خیریه اختصاص خواهد یافت.

نظرات
شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما






کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir‎, All rights reserved.
Powered by www.dorweb.ir