به گزارش تجسمی آنلاین، این نقاشی که در جنگ جهانی دوم توسط نازیها غارت شده بود، در عکسی معروف از «مردان آثار تاریخی» (Monuments Men) هنگام بازیابی از قلعه نویشوانشتاین آلمان پس از جنگ، دیده میشود.
این اثر، با عنوان پرتره نیمتنه از زنی ناشناس، در سال ۱۹۴۰ از گاوصندوق بانکی بارون فیلیپ دو روتشیلد توسط نازیها سرقت شد و بیشتر دوران جنگ در موزه ژو دو پوم در پاریس اشغالی نگهداری شد.
رز ولان، یک متصدی موزه که به طور مخفیانه به زبان آلمانی مسلط و جاسوس نیروهای متفقین بود، توانست نازیها را فریب دهد که او صرفاً یک کارمند اداری است. او یادداشتهایی دقیق از آثار واردشده و خارجشده از موزه تهیه کرد و همین اطلاعات باعث شد «مردان آثار تاریخی» بتوانند این اثر را از قلعه نویشوانشتاین بازپس گیرند.
این نقاشی یکی از سه اثری است که در عکسی از آوریل ۱۹۴۵ دیده میشود. در این عکس، کاپیتان جیمز جی. رورایمر از ارتش آمریکا، که پیش از جنگ متصدی موزه متروپولیتن نیویورک بود و بعداً مدیر آن شد، نظارت بر بازیابی ۵ هزار نقاشی غارتشده و ۲۰ هزار شیء دیگر از قلعه را بر عهده دارد. در این تصویر، گروهبان آنتونیو (آنتونی) تی. والیام از کالیفرنیا، پرتره لارژییر را در دست دارد.
دولت فرانسه این اثر را در مه ۱۹۴۶ به بارون روتشیلد که پس از فرار به لندن از جنگ جان سالم به در برده بود، بازگرداند. همسر او، الیزابت، در اردوگاه کار اجباری جان خود را از دست داده بود. این اثر تا سال ۱۹۷۸ در مجموعه روتشیلد باقی ماند و سپس در یک حراجی به مالک فعلی فروخته شد.
این مجموعهدار ناشناس، اثر را در حراجی «اساتید کهن: نقاشیها، طراحیها و مجسمهها» کریستیز در پاریس، در تاریخ ۲۱ نوامبر، برای فروش عرضه کرد.
کریستیز پس از فروش اعلام کرد: «این اثر بسیار نمادین، باعث رقابت شدید میان خریداران شد و مناقصهای فعال را به وجود آورد.»
در شرح این اثر پیش از فروش، کریستیز نوشته بود: «برخی آثار هنری به لحاظ اهمیت تاریخی، از کیفیت زیباییشناختی خود فراتر میروند، مانند این پرتره لارژییر. تصویر آن برای ما آشناست، زیرا در عکسی که بارها بازتولید شده، نمایان است و وظیفه عظیمی را که 'مردان آثار تاریخی' برای بازپسگیری آثار هنری غارتشده در سراسر اروپا برعهده داشتند، جاودانه میکند.»
لارژییر یکی از برجستهترین نقاشان پرتره اروپا در اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم بود. طبق پایگاه داده قیمتهای آرتنت، رکورد حراج آثار لارژییر در سال ۲۰۲۰ در کریستیز پاریس با مبلغ ۱.۵۷ میلیون یورو (۱.۸۵ میلیون دلار) ثبت شد.