به گزارش تجسمی آنلاین از روابط عمومی حوزه هنری، نمایشگاه نوبت ظفر شامل عکسهایی دیده نشده از گنجینه خانه عکاسان ایران و عملیات بیت المقدس امروز دوشنبه (دوم خرداد) با حضور مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، سیداحسان باقری رئیس خانه عکاسان ایران، فرهاد سلیمانی عکاس پیشکسوت و جمعی از علاقهمندان و هنرمندان در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران در حوزه هنری افتتاح شد و تا ۲۵ خرداد برپاست.
همچنین امروز نمایشگاه شهر آسمانی شامل آثاری از گنجینه حوزه هنری و تازهترین آثار نقاشی کاظم چلیپا، مرتضی اسدی، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان، کامیار صادقی و محمد اسدی جوزانی در گالری عالی حوزه هنری افتتاح شد و تا ۱۱ خرداد برپاست.
معاون هنری حوزه هنری درباره رویداد شهر آسمانی و نمایشگاه نوبت ظفر گفت: به مناسبت چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر، سعی کردیم در همه عرصههای هنری هنرمندان را درگیر تولید اثر برای خرمشهر کنیم.
معلمی افزود: به همین دلیل دو رویداد نمایشگاه نقاشی شهر آسمانی و نمایشگاه عکس نوبت ظفر را در تهران و محل حوزه هنری داریم، عکسهای نوبت ظفر شامل ۳۱ فریم عکس از عکسهای دیده نشده از خرمشهر و عملیات بیتالمقدس است.
رئیس خانه عکاسان ایران درباره این نمایشگاه اظهارداشت: در نوبت ظفر عکسهایی دیده نشده از عملیات بیتالمقدس که عملیات آزادسازی خرمشهر بوده است، به نمایش گذاشته شده که بخشی از فضای عملیات و آغاز آزادسازی را در برمیگیرد.
باقری گفت: این عکسها از ۶ استاد عکاسی؛ محمدحسین حیدری، امیرعلی جوادیان، سعید صادقی، محسن راستانی، محمد فرنود و یک عکاس گمنام است که در گنجینه خانه عکاسان ایران نگهداری میشوند و در این نمایشگاه برای نخستین بار به نمایش درآمدند.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره نمایشگاه شهر آسمانی اظهارداشت: وقتی مناسبتهای سال ۱۴۰۱ را بررسی کردیم، متوجه شدیم که در بعضی از آنها واقعاً کار کمی از سوی حوزه هنری صورت گرفته است و به این نتیجه رسیدیم که هم باید کاری فاخر و درخور تولید شود تا در دل موزه انقلاب جای بگیرد و هم ظرفیت گنجینه حوزه هنری نیز آن را در بر گیرد.
شجاعی طباطبایی گفت: در کنار ساخت سه تندیس از شهدای شاخص مرتبط با آزادسازی خرمشهر، آثار نقاشی به اساتید مطرح نقاش، سفارش داده شد و خوشحالیم که آثاری فاخر از اساتید کاظم چلیپا، مرتضی اسدی، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان، کامیار صادقی و محمد اسدی جوزانی خلق شده و امروز رونمایی شدند.
وی بیان کرد: اتفاق خوبی که افتاد این بود که ما در حوزه حجم و مجسمه، دوست داشتیم برای شهیدان شاخص در خرمشهر کاری صورت بگیرد که فردا از سه تندیس شهیدان محسن وزوایی، بهنام محمدی و محمدعلی جهانآرا در فضای شهری خرمشهر رونمایی خواهد شد.
شجاعی طباطبایی افزود: نادر قشقایی تندیس شهیدمحمدعلی جهانآرا، استاد ملک دادیار گروسیان تندیس شهید محسن وزوایی و استاد قدرتالله معماریان نیز تندیس شهیدبهنام محمدی را خلق کردهاند.
وی اظهارداشت: امسال در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری یکسری اولویتها را در نظر گرفتیم تا بر اساس آنها و تقویم نمایشگاهی، نیم نگاهی هم به آثار گنجینه داریم. همچنین توجه داریم که اگر کاری فاخر در رابطه با آن رویداد و رخداد صورت نگرفته یا تعداد کمی هستند، برنامهریزی شده که آثاری تولید و نمایشگاهی برای آن در نظر بگیریم.
«روایت یاران»، تصویرگر جهانآرا شد
کارگاه روایت یاران به همت انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، همزمان با آزادسازی خرمشهر در مسجد جامع خرمشهر برگزار میشود. این کارگاه از اول خرداد برپا شده و تا سوم خرداد نیز ادامه خواهد داشت و طی مراسمی از آثاری که در این کارگاه تهیه شده، رونمایی خواهد شد.
در این کارگاه موضوع و محور، شهید محمدعلی جهانآرا است. هنرمندان حاضر در این کارگاه به اشکال مختلف رشادت و ایثار این شهید والامقام را تصویر میکنند. امید قادری بختیار سامه، منوچهر ایلیای و محسن موسوی از جمله هنرمندان نقاش خوزستانی هستند که در این کارگاه حضور دارند.
محمد حبیبی مدیر مرکز هنرهای تجسمی روایت فتح، نیز در این کارگاه به عنوان مدیر برگزارکننده حضور دارد. وی با بیان اینکه چنین کارگاههایی در سراسر ایران برگزار خواهد شد تا با زبان هنر، شهدا و مفاخر این سرزمین با زبانی زیبا برای نسل جوان معرفی شود، تأکید کرد:کارگاههایی نظیر روایت یاران اتفاقی است که قرار است در سراسر ایران رخ دهد البته این بار تلاش میکنیم کارگاههای مورد نظرمان حتماً از هنرمندانی بهره ببریم که بومیان منطقه هستند. به عنوان مثال در کارگاه امروز هنرمندان حاضر، همگی خوزستانی هستند.