سرویس‌های خبری
شناسه خبر : 29548
تاریخ انتشار : 1400/09/28 13:39
یدالله کابلی خوانساری، استاد پیشکسوت خوشنویسی

ثبت پاسداشت هنرخوشنویسی؛ بستری برای معرفی ارزش هنرمندان ایرانی



استاد پیشکسوت خوشنویسی به مناسبت ثبت پاسداشت هنر خوشنویسی به عنوان هفدهمین میراث ناملموس ایران از سوی سازمان جهانی یونسکو، در یادداشتی نوشت: امید است توجهی خاص به این امر صورت گیرد تا هنرمندان ایرانی در این فراز پر اعتبار و افتخار، ارزش‌های بیکران خود را به جهانیان معرفی کنند.

یدالله کابلی، استاد برجسته و پیشکسوت خوشنویسی به مناسبت ثبت پاسداشت هنر خوشنویسی به عنوان هفدهمین میراث ناملموس ایران از سوی سازمان جهانی یونسکو، در یادداشتی نوشت: خوشنویسی ایرانی به عنوان یک هنر زیبا و ظریف معنوی و معنایی با تاریخی مدون و پیشینه‌ای مانا و درخشان، قریب به ۱۴۰۰ سال است که با نقشی فراگیر در تحکیم و توسعه مبانی شعر، ادب، اخلاق، حکمت، فضیلت زبان پارسی و مفاهیم اجتماعی و تاریخی به منصه ظهور پدیدار شد و در گذر تاریخ بنابر کاربردهای گوناگون و ضرورت‌های فرهنگی هنری به‌دست توانا و همت بلند هنرمندان نامدار ایرانی ابداع و در مسیر تحول و تطور زیبایی شناختی با هندسه‌ای سحرانگیز به منصه ظهور رسید.
این هنر متعالی با سرپنجه‌های توانای استادان خوش ذوق و قریحه و سیر و سلوک سر قله‌های نامدار به کمال رسید. حاصل این دستاورد تاریخی و درخشان، تبلور روح معنی و تجلی‌گاه شگرف اندیشه بزرگان، سخنوران و اولیای کلام منظوم و منثور بود که در دریای ادب و عرفان فارسی به اوج قدسیت رسید و گنجینه گرانقدر و گوهر درخشانی را پیش روی ما نهاد که به تناسب شور و شوق هنرآفرینان در قالب هزاران قطعه مرصع بی‌بدیل، بی‌شمار مجموعه مرقعات شگفت‌انگیز متنوع از انواع خطوط، گلستانی معجزگونه ازکتاب‌آرایی‌های سحرانگیز و کتیبه‌های شکوهمند سر بر آسمان ساییده، ابنیه‌های تاریخی ایرانی و بناهای اسلامی در چهار مکتب تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز است که نقشی اسطوره‌ای از هنرهای زیبای این دیار گهر خیز  را به خود اختصاص داده و نیز زینت بخش موزه‌ها و کتابخانه‌های معتبر ایران و جهان گردیده است.  
کمیسیون ملی یونسکو که با نقش گسترده در ایجاد تعامل، تفاهم و نشر فرهنگ میان کشورهای متمدن، سیاست‌گذاری شده با دارا بودن کارشناسان کار آزموده و محققان مجرب به رسالت خود می‌پردازد، امر خطیر ثبت جهانی خوشنویسی ایرانی با مدیریت شایسته دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، حجت‌الله ایوبی، با جدیت تمام و مدیریت مدبدبرانه ایشان و در دفاع از حقانیت تاریخ درخشان این هنر ایرانی پیگیری شد. گرچه شاخصه‌های جهانی هنر دیرینه خوشنویسی ایرانی در کنکاش و بررسی شرق شناسان و پژوهشگران برجسته چهارگوشه جهان نیز به صور مختلف عرضه گردیده، در شیوه‌های گوناگون و گزارشات و مستندات بسیار به معرفی این هنر و جایگاه رفیع و تاریخی آن پرداخته‌اند.
قلمرو هنر هنرمندان ایرانی در توسعه و ترویج خوشنویسی تا بدانجاست که در کشورهای اسلامی نیز در دوره‌های گوناگون مشهود بوده و کشور ایران به عنوان مظهر هنر خوشنویسی در کشورهای اسلامی، صاحب سبقه درخشان تاریخی است.
با ثبت جهانی پاسداشت هنر خوشنویسی و با توجه به اینکه خوشنویسی در ایران، میراث‌دارِ پشتوانه‌ غنی و ارزشمند تاریخی است، شرایط رشد و شکوفایی در فضای آموزش خوشنویسی کشور برای تربیت نسل پویا و خلاق معاصر و صاحب انگیزه‌های سازنده برای ترویج این هنر، مهیا است. این چشم‌انداز می‌تواند بیش از پیش دستاوردهای بسیار درخشانی را در اعتلای این هنر ظریف و زیبا برای جامعه خوشنویسی فراهم آورد. 
امید که مسئولین و متولیان فرهنگی هنری کشور، نسبت به ثبت جهانی پاسداشت هنر خوشنویسی و جایگاه درخشان این هنر توجهی خاص نشان دهند تا در این فراز  پر اعتبار و افتخار، هنرمندان صاحب نام و استادان هنرآفرین بتوانند با برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های جهانی به معرفی ارزش‌های بیکران و چشم‌اندازهای جهانی بپردازند. 

نظرات
شما اولین نظر دهنده باشید.

نظر شما






کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir‎, All rights reserved.
Powered by www.dorweb.ir