تجسمیآنلاین: دانیال دادگستر: بررسی هنرمندان حراج دیماه 98 حراج تهران: صادق تبریزی از جمله هنرمندانی بود که هیچگاه در یک فضا باقی نماند و هرکاری برای پیشرفت لازم بود را انجام میداد تا هنری مدرن به مخاطب ارایه کند. در این دوره از حراج اثری با عنوان "دلداده" و با ابعاد 116*118 از او با قیمت اولیه 400-600 میلیون تومان به فروش خواهد رسید.
صادق تبریزی متولد ۱۳۱۷ تهران، عده ای او را مبدع نقاشی خط می دانند؛ وی همچنین از پیشگامان مکتب سقاخانه می باشد. در عموم آثارش از دو موضوع خط و زن بهره برده است؛ این دو در آثار تبریزی دو جزء بسیار مهم است، او را به همراه هنرمندانی همچون فرامرز پیلارام ، بهزاد گلپایگانی حسین زنده رودی و … از بنیان گزاران سقاخانه می نامند.
صادق تبریزی به بازیابی و گزینش مینیاتور و خطنگاری ، به مثابه منابع الهام خود،ادامه می دهد. با جست و جوی عالمانه در نمونه های هنر نگارگری سنتی، فضاها، رنگ ها و حرکت های مینیاتوری را از آن منتزع می کند و در کار خود باز می آزماید: رنگ های طلایی، فیروزه ای، نارنجی، سیمابی، شنجرفی در تابلو هایش پدیدار می شود اما اغراق در ابعاد آدم و جانور، انتزاع رنگ از حجم های مانوس و تجرید آن در سطوح هندسی، خلق کمپوزیسیون های نو، که بر اساس شتاب حرکت و ایجاز محض استوار است، این آثار را از سرچشمه الهامش ممتاز میکند.
صادق تبریزی نقاش داستانهای عاشقانه و مضامین رمانتیک، با الهام از سنت نقاشی ایرانی است که بیانی مدرنیستی را در کار خود اصل و اساس قرار داد. او پیوسته تلاش کرد تا این بیان بصری را در قالب گفتمانی نو از همنشینی نقش و رنگ به شکوفایی خود برساند.
تبریزی برای دستیابی به روایتی نو، با آگاهی به جستوجو در مؤلفههای زیستبوم خود پرداخت و کاشف افقهای نوینی در عرصه جهان ایرانی شد. در چنین بستری هنرمند نه تنها به کنکاش در داستانها و ادبیات غنایی کهن ایران و یافتن نکات نغز و لحظههای ناب پرداخت، بلکه عمیقاً خود را نیازمند جستن و پروراندن زبان، بیان و قالبی نو احساس کرد. پس در مسیر شناخت حافظه تاریخی سرزمینش، با درشتنمایی مینیاتورهای کوچک و شیوههای رنگپردازی و ترکیببندیهای تازه، معیارهای زیباشناختی هنر نقاشی در ایران را ارتقا بخشید.