شناسه خبر : 44543 1403/01/18 12:52:20

نور منبع الهام هنرمندان برای خلق اثر

نور منبع الهام هنرمندان در دوران های مختلف بوده و برای به رخ کشیدن هنر خودسعی در به نمایش درآوردن هرچه بهتر پژواک نور بودند.

به گزارش تجسمی آنلاین، ساعت طلایی روز،‌ لحظاتی هرچند کوتاه اما الهام‌بخش را برای هنرمندانی پدید آورده است که درخشش نور و سایه‌های عمیق را بر روی بوم به تصویر کشیده‌اند.


«ساعت طلایی» اثر «توماس موران» ۱۸۷۵

قرن‌هاست که هنرمندان برای به تصویر کشیدن ماهیت سرزندگی خورشید در ساعاتی که از طلوع آفتاب درخشش خورشید آغاز می‌شود و در آستانه غروب تنها بارقه‌ای از آن به جای می‌ماند،‌ تلاش کرده‌اند.


«فرود آمدن خورشید سرخ در امتداد آسمان» اثر «توماس موران»‌ ۱۸۷۵

در ادامه با منتخبی از آثار هنری آشنا می‌شوید که در آن‌ها درخشش نور آفتاب در ساعات طلایی روز به تصویر کشیده شده است.


«کاخ وست‌مینستر، غروب» اثر «کلود مونه»‌ 1903

فضای داخلی پرنور

ساعت طلایی در هنر فراتر از مناظر است و پرتره‌ها و فضاهای داخلی را هم شامل می‌شود. هنرمند «آنا آنکر» (۱۸۵۹-۱۹۳۵)، نقاش دانمارکی بود که به خلق نقاشی‌هایی از  پرتو خورشید در فضای خانه علاقه نشان داد. «آنکر» از اواخر ۱۸۷۰ به بعد یکی از اعضای گروه «نقاشان اسکاگن» در شمال دانمارک بود. آثار او با امپرسیونیسم، رئالیسم و نمادگرایی گره خورده است. او در آثارش به دنبال به تصویر کشیدن فضایی بود که مملو از نور است و گرمای خورشید در آن ساطع شده است. اگرچه او عمدتاً زنان را نقاشی می‌کرد، اما او مردان، کودکان و مناظر نیز سوژه نقاشی‌های او بودند. «آنکر» به عنوان یک هنرمند،‌ کارنامه موفقی داشت و یکی از برجسته‌ترین نقاشان دانمارکی به شمار می‌رود.


«کلیسای جامع روآن،‌ غروب» اثر «کلود مونه»‌ 1892

غوطه‌ورشدن در آفتاب

ساعت به اصطلاح طلایی، صرف نظر از شدت نور دلپذیر، حال و هوای جو را نیز تغییر می‌دهد.  «لئون ویتسوکفسکی»(Leon Wyczółkowski)(۱۸۵۲-۱۹۳۶)، نقاش لهستانی موفق شد در نقاشی‌های خود این فضا را به تصویر بکشد. «ویتسوکفسکی»‌ گرافیست، نقاش و مجسمه‌ساز بود. او همچنین یکی از هنرمندان برجسته لهستان بود و در آثار خود عمیقاً از مناطق روستایی اوکراین و سبک زندگی روستایی الهام گرفته بود.


«کومه» اثر «کلود مونه»‌ 1891

 

رنگ‌های درخشان

نقاش منظره «توماس موران» (۱۸۳۷-۱۹۲۶) نقاش بریتانیایی ـ آمریکایی منظره بیشتر به خاطر خلق تابلوهای نقاشی با مناظر دریایی‌اش شناخته شده است. او تا حد زیادی تحت تأثیر مناظر مرموز غرب آمریکا، به ویژه مناظر «پارک ملی یلواستون»، «یوتا» و «گرند کنیون» قرار گرفت. «موران» عمیقاً از نقاشی‌های «ترنر» الهام گرفته بود و علاقه او به «ترنر» در نقاشی‌های او مشهود است. شدت نور و رنگ‌ها در نقاشی‌های «موران» انرژی پویای ساعت طلایی را به تصویر می‌کشد.


«غروب آفتاب در دریا»‌ اثر «توماس موران»‌ ۱۹۰۶

 

استاد به تصویر کشیدن نور

«کلود مونه» (۱۸۴۰-۱۹۲۶)، نقاش امپرسیونیست فرانسوی به وضوح تحت تاثیر نور دراماتیک ساعت طلایی قرار گرفته بود. او برخی از مهم‌ترین آثار خود را در این زمان از روز خلق کرد. مونه نقاشی بود که با بوم در فضای باز حاضر می‌شد تا درخشش ساعت طلایی را نقاشی کند. این هنرمند چندین مجموعه نقاشی را بر اساس نحوه تابش نور آفتاب در ساعات مختلف روز خلق کرد. از مشهورترین مجموعه نقاشی‌های او به «کومه‌های علف خشک» و «سپیدارها» می‌توان اشاره کرد.


«شخم‌زدن در اوکراین»‌ اثر «لئون ویتسوکفسکی» ۱۸۹۲

 


«بازی کروکت» اثر «لئون ویتسوکفسکی» ۱۸۹۲

 


«آفتاب بعدازظهری در کارگاه هنرمند» اثر «آنا آنکر» ۱۹۱۳

 


«نور آفتاب در اتاق زن نابینا» اثر «آنا آنکر» ۱۸۸۵

 


«زن خیاط» اثر «آنا آنکر» ۱۸۹۰

منبع: ایسنا

کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir, All rights reserved. | Powered by www.dorweb.ir