به گزارش تجسمی آنلاین، «خوان میرو» که با سبک منحصربهفرد خود به شهرت جهانی دست پیدا کرد در قلب بارسلونا متولد شد.
آثار هنری او را اغلب در سبک «سورئال» دستهبندی میکنند، اما این هنرمند سبکهای مختلفی را تجربه کرد تا در نهایت سبک خاص خود را خلق کند. علاقهمندان هنر اغلب برای شناخت بهتر این هنرمند به «بنیاد خوان میرو» در بارسلونا مراجعه میکنند.

«میرو» فرزند یک آهنگر و جواهر فروش ساکن بارسلونا بود. او از طرفداران پر و پا قرص استقلال کاتالان بود و هویتش به عنوان یک کاتالان را حفظ کرد.
«میرو» یکی از نخستین هنرمندانی بود که در توسعه «طراحی خودکاری» (پایه جنبش هنری سورئالیسم) نقش داشت. خودکاری سورئال یکی از روشهای خلق آثار هنری است که در آن هنرمند میکوشد از ضمیر آگاه استفاده نکند و نقش ضمیر ناخودآگاه در روند خلق هنر را پررنگتر کند. با این حال، «میرو» تصمیم گرفت که عضو رسمی سوررئالیستها نشود، چراکه میخواست بدون به خطر انداختن موقعیت خود در گروه آزاد باشد و سبکهای هنری دیگر را نیز تجربه کند.

نخستین آثار هنری «میرو» که در نمایشگاه هنری واقع در بارسلونا به نمایش گذاشته شد، همچون سایر هنرمندان تحت تاثیر «فوویسم» و «کوبیسم»، با الهام از هنر «پل سزان» و «وینسنت ونگوگ» خلق شدند. برخی از کارشناسان هنری به این دوره از فعالیت هنری «میرو»، دوره «فوویسم کاتالان» میگویند.
«ارنست همینگوی»، نویسنده نامدار تابلو نقاشی «مزرعه» اثر «خوان میرو» را خرید. البته خریداری این اثر هنری آسان نبود، چراکه «میرو» قصد نداشت این تابلو نقاشی که برایش اهمیت زیادی داشت را بفروشد. «همینگوی» در نهایت با نماینده «میرو» برای پرداخت مبلغ قابل توجه ۵۰۰۰ فرانک توافق کرد.

«میرو» در فاصله ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۱ میلادی مجموعه نقاشی با گواش به نام «صورت فلکی» خلق کرد. مجموعه نقاشیهای «صورت فلکی» که حول نمادهای آسمانی میچرخد، تحسین «آندره برتون» را برانگیخت به طوری که ۱۷ سال بعد مجموعهای از شعرها را به نام و الهام گرفته از مجموعه میرو نوشت.

«خوان میرو» تاثیر قابلتوجهی بر هنر اواخر قرن بیستم، به ویژه در اکسپرسیونیسم انتزاعی آمریکا و هنرمندانی همچون «پولاک» و «روتکو» ایجاد کرد.

این مکان که موزهای مخصوص آثار هنری «میرو» است در سال ۱۹۷۵ تاسیس شد. البته «میرو» خود ایده این بنیاد را در سال ۱۹۶۸ میلادی مطرح کرد. او میخواست ساختمان جدیدی را بسازد که هنرمندان جوان را به تجربه کردن هنر معاصر ترغیب کند.