به گزارش تجسمی آنلاین، آرت کلوب (The Arts Club) برنامه خود از ۱۱ اردیبهشت ماه تا ۱۳ شهریورماه (۱ می تا ۳ سپتامبر) را به نمایشگاهی انفرادی از نقاشی های هنرمند ایرانی منوچر یکتایی (۱۹۲۱-۲۰۱۹) اختصاص داده است.
آثار این نمایشگاه که بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۳ خاق شده است، پس از نقل مکان به نیویورک تمرکز دارد.
این منتخب با نمایش طبیعت بیجان، اما با وسعت کامل نقاشیهای انتزاعی، بینظیر، ژستها و رنگهای نامتعارف او، جایگاه مهم یکتای را در تاریخ هنر انتزاعی دوران پس از جنگ، و همچنین منحصربهفرد و شاعرانه او را تجلیل میکند.
یکتایی متولد ۱۹۲۱ در تهران بود و در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل کرد تا اینکه در سال ۱۹۴۵ به نیویورک رفت. اندکی پس از ورودش وارد دانشگاه هنر شد و در آتلیه یک نقاش مشهور فرانسوی به تحصیل پرداخت. به پیشنهاد اوزنفانت، یکتایی در سال ۱۹۴۶ به پاریس رفت تا تحصیلات هنری خود را ادامه دهد. در آنجا او در l'École des Beaux-Arts ثبت نام کرد و همزمان زیر نظر آندره لوته نقاش کوبیست درس خواند.
در سال ۱۹۴۷، یکتایی به نیویورک بازگشت و در آنجا دوباره با اکسپرسیونیسم انتزاعی و نقاشان کلیدی آن دوران مانند ویلم دی کونینگ، سام فرانسیس و جکسون پولاک آشنا شد. در اوایل دهه ۱۹۵۰، یکتایی به یکی از اولین هنرمندان مدرن ایرانی تبدیل شد که با نمایشگاه انفرادی در گالری گریس بورگنیچ در نیویورک، در خارج از کشور خود آثارش را به نمایش گذاشت .
یکتایی علاوه بر اینکه بخشی از صحنه پر رونق هنر انتزاعی نیویورک بود، عمیقاً تحت تأثیر عشق خود به شعر بود که هم آهنگسازی و هم مطالعه می کرد. یکتایی غالباً از نثر خود که به فارسی میتویسد استفاده می کند. مولوی شاعر ایرانی از جمله کسانی بود که اغلب در قالب نقاشی به او اشاره می کرد.