شناسه خبر : 24002 1399/07/22 09:27:42

درگذشت اکبر عالمی در سن 75 سالگی

عالمی زمانی که سینمای علمی و چارچوب‌های فلسفی و فکری در نگرش به سینما در ایران رو به فراموشی بود، با اجرای برنامه‌های تلویزیونی "آن روی سکه"، "هنر هفتم" و "سینما ماورا" این جریان را زنده نگه داشت.

به گزارش تجسمی آنلاین ،اکبر عالمی چهره پیشکسوت سینما، تلویزیون و عکاسی، بامداد سه‌شنبه 22 مهر به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دنیا رفت. او 75 ساله بود.

اردشیر عالمی فرزند اکبر عالمی با اعلام خبر درگذشت او در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، نوشت: پدر رفت؛ فقط پدر من نبود، پدر چند نسل ایران بود؛ تأثیر وجودش تا سال‌ها باقی خواهد ماند.

به گفته اردشیر عالمی، زمان و شرایط برگزاری مراسم ترحیم پدرش اعلام می‌شود.

زنده‌یاد عالمی از اولین روزهای ماه مهر در بیمارستان بستری بود.

اکبر عالمی متولد تیرماه 1324 در اهواز و دانش‌آموخته رشته سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دارای مدرک دکترای سینما از انگلستان بود.

ترجمه و تألیف کتاب‌های فنی سینمایی، تدریس مباحث تکنیکی و تخصصی در دانشکده‌های سینمایی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه انیمیشن (پویانمایی) دانشگاه تربیت مدرس، اجرا و کارشناسی برنامه‌های تخصصی سینمایی در تلویزیون، داور جشنواره‌های بین‌المللی فیلم و انیمیشن، داور و مجری جشنواره‌های مختلف ایران، دبیری همایش‌های ملی انیمیشن، ریاست لابراتوار وزارت فرهنگ و آموزش عالی در سال 1375، مسئولیت لابراتوارهای سازمان صدا و سیما در سال 1360 و ریاست شورای نظارت و تأیید تصاویر مربوط به نمایشگاه پرتره‌ی چهره‌های محبوب سینما تئاتر ایران، ازجمله فعالیت‌های عالمی است. او همچنین از 1379 تا 1386 عضو فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.

مرحوم عالمی در عین حال از پیشگامان مستندسازی علمی در ایران بود و راهکارهای نوینی در ژانر مستند در ایران ارائه داد. او زمانی که سینمای علمی و چارچوب‌های فلسفی و فکری در نگرش به سینما در ایران رو به فراموشی بود، با اجرای برنامه‌های تلویزیونی "آن روی سکه"، "هنر هفتم" و "سینما ماورا" این جریان سینما را در ایران زنده نگه داشت.

عالمی به‌جز فعالیت در حوزۀ عکاسی، سینما و انیمیشن، در نهاد دانشگاه نیز فعالیت‌های طولانی داشت. او در تأسیس رشته‌های دانشگاهی در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های هنر در سال 1360 به همراه مسعود معصومی در وزارت علوم مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقش را ایفا کرد و ابتکارات وی منجر به تأسیس رشته‌های جدید دانشگاهی در ایران شد.

فعالیت‌های عالمی در حوزۀ آموزش عکاسی را می‌توان در کتاب‌های او مشاهده کرد، او دارای چند تألیف در زمینۀ سینما و انیمیشن است که در آن‌ها اشاراتی نیز به عکاسی دارد و یک ترجمه در رابطه با ظهور در عکاسی از او در بازار نشر موجود است که با عنوان "ظهور: در عکاسی و سینما" ترجمه‌ای از نوشتۀ آر.ای. جاکوبسون به انتشار رسیده است. عالمی همچنین از پیشکسوتان تدریس عکاسی در ایران بود.

 

کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir, All rights reserved. | Powered by www.dorweb.ir