شناسه خبر : 23518 1399/02/07 14:15:24

تشریح برنامه‌های‌ معاونت هنری وزارت ارشاد پس از شیوع ویروس کرونا

سید مجتبی حسینی گفت: دغدغه معاونت امور هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به آسیب‌هایی است که به دلیل تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری به هنرمندان و فعالان هنر وارد شده است

به گزارش تجسمی آنلاین،  معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی این معاونت تلاش برا ی تامین منابع با هدف حمایت از جامعه هنری به دلیل تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری است، گفت: اولویت اصلی و مهمترین دغدغه معاونت امور هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به آسیب‌هایی است که به دلیل تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری به هنرمندان و فعالان هنر وارد شده است.

وی در عین حال تصریح کرد: اصلی‌ترین فعالیت مجموعه معاونت امور  هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین منابعی است که بتوانیم حمایت‌هایی از جامعه هنری داشته باشیم. در این زمینه تشکل‌های هنری همراهی و مشارکت می‌کنند و ما هم در دولت تلاش می‌کنیم تا منابعی را برای این امر فراهم کنیم.

هنرمندان در روزهای شیوع کرونا دلسوزانه در کنار مردم بودند

سید مجتبی حسینی با اشاره به نقش هنرمندان در شرایطی که کشور درگیر شیوع ویروس کروناست، گفت: هنرمندان و فعالان هنری در این دوره فعالانه و دلسوزانه به شیوه‌های مختلف با مردم همراهی کردند. برخی از هنرمندان با تولید و انتشار آثار یا اجرای آنلاین و هنرمندانی هم با تولید ماسک و تهیه اقلام بهداشتی و مایحتاج برای مردم سعی کردند دشواری این روزها را برای هموطنان کم کنند.

روزهای در خانه ماندن آزمونی برای ارائه آثار هنری در فضای مجازی

وی افزود: فضای مجازی در این شرایط که مردم بیشتر در خانه هستند، بیشتر مورد توجه قرار گرفت و فرصتی برای آزمون ارائه آثار در فضای مجازی شد که البته این آزمون از نظر امکان، قابلیت‌های فضای مجازی و شرایط آن در کشور ما، چگونگی اقبال مردم و مسایل اقتصادی هنر در فضای مجازی در شاخه‌های مختلف هنر با توجه به ویژگی‌های هر کدام قابل برررسی است تا  محدودیت‌ها، فرصت‌ها و ضرورت‌های فضای مجازی برای استفاده در حوزه هنر شناسایی و بررسی شود.

حسینی با اشاره به فعالیت‌های معاونت امور هنری ادامه داد: هنرمندان در تولید و ارائه آثار در این شرایط نقش اصلی را ایفا کردند و با رغبت و جدیت فعالیت کردند.

پویش مشاهنر

وی تصریح کرد: پویش "مشاهنر" نیز از حرکت‌هایی است که با مشارکت هنرمندان رشته‌های مختلف شکل گرفت و آثاری را تولید و ارائه کردند. مجموعه معاونت امور هنری نیز بنابر وظیفه سعی کرد زمینه تسهیل اجرای برنامه‌هایی را فراهم کند و ادارات کل و بخش‌های مختلف این معاونت هم فعالیت‌هایی را برنامه‌ریزی و اجرا کردند.

توجه به اجراهای کنسرت‌های آنلاین

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامه‌های حوزه موسیقی اشاره کرد و گفت: موسیقی در این دو ماه حضور پررنگی در فضای مجازی داشت و هنرمندان آثاری را تولید و منتشر کردند. کنسرت‌های آنلاین در این شرایط بیشتر مورد توجه و تامل قرار گرفت و ملزومات و مقتضیات آن روشن‌تر شد.

وی در عین حال تصریح کرد: کنسرت‌های آنلاین نوروزخانه با مجوز و همکاری دفتر موسیقی برگزار شد و بنیاد رودکی نیز کنسرت‌های آنلاین را در تالار وحدت برگزار کرد. نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در خانه قطعاتی را نواختند و اجرای خانگی ارکستر ملی ایران که قطعه "سبکبال" زنده‌یاد استاد حسین دهلوی را نواختند با استقبال مواجه شد و در خارج از کشور نیز بازتاب‌های مناسبی داشت.

برگزاری مسابقات مجازی موسیقی در استان‌ها

حسینی ادامه داد: انجمن‌های موسیقی استان‌ها نیز برنامه‌هایی را در فضای مجازی برگزار کردند. کنسرت‌های آنلاین در آذربایجان شرقی، بوشهر، قشم، کرمان، کرمانشاه، هرمزگان و یزد برگزار شد.

وی گفت: جشنواره‌های مجازی موسیقی در استان‌های خوزستان، گلستان، کرمانشاه، کردستان و بوشهر متناسب با ظرفیت‌های هر استان برگزار شد و انجمن‌های موسیقی استان‌های اردبیل، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، زنجان هم برای روزهای آینده جشنواره‌های مجازی را برنامه‌ریزی کرده‌اند و مسابقه‌ها و نشست‌های مجازی موسیقی نیز در چند استان برگزار شد.

 انتشار و معرفی آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در فضای مجازی

حسینی درباره فعالیت‌های حوزه هنرهای تجسمی گفت: هنرمندان تجسمی نیز آثاری را تولید و منتشر کردند که بخشی از این آثار با موضوع کرونا و متاثر از وضعیت امروز جهان و کشورمان است.

وی تصریح کرد: دفتر هنرهای تجسمی نیز در این مدت فعالیت‌های متعددی داشت. انتشار و معرفی آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در فضای مجازی، تولید انیمیشن هفت‌خوان کرونایی از جمله این برنامه‌هاست.

حسینی برگزاری جشنواره بین‌المللی کاریکاتور ما کرونا را شکست می‌دهیم با همکاری دفتر هنرهای تجسمی و نهادهای فرهنگی و هنری و مشارکت کاریکاتوریست‌های 82 کشور در فضای مجازی برگزار و مجموعه کاریکاتورهایی با موضوع کرونا ارائه شد.

معاون امور هنری افزود: بازنمایش نمایشگاه طراحی 80 پرتره از بزرگان فرهنگ، ادب و هنر ایران در فضای مجازی بعد از 42 سال از دیگر برنامه‌های حوزه تجسمی این معاونت در روزهای شیوع کرونا است که پرتره‌هایی که سال 57 تعدادی از هنرمندان طراح و نقاش طراحی کردند و در فرهنگسرای نیاوران نمایشگاه آن برگزار شد، فروردین‌ماه در فضای مجازی منتشر شد. تولید و ارائه پادکست عصرانه هنر که به مسایل و جریان‌های هنرهای تجسمی می‌پردازد از دیگر برنامه‌های این بازه زمانی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

برگزاری جشنواره مجازی تئاتر خانوادگی

حسینی با اشاره به سایر فعالیت‌های هنری در دو ماه اخیر گفت: در زمینه تئاتر هم جشنواره‌هایی برای فضای مجازی طراحی شد که جشنواره مجازی تئاتر خانوادگی با همکاری دفتر تئاتر خیابانی اداره کل هنرهای نمایشی و شهرداری منطقه 11 تهران از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد:. جشنواره‌های مجازی نوروزخانه در استان گلستان و جشنواره مجازی نوروز در ایران و آذربایجان در آذربایجان شرقی نیز توسط انجمن‌های هنرهای نمایشی این استان‌ها طراحی شده است.

مسابقه طراحی ماسک بهداشتی از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس

حسینی افزود: کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز مسابقه طراحی ماسک بهداشتی را برگزار می‌کند. تعدادی از برندهای لباس نیز در این مدت به تولید ماسک، گان و شیلد برای هموطنان پرداختند. گروهی از هنرمندان تئاتر نیز با همکاری بنیاد رودکی کارگاه تولید ماسک را در تالار حافظ فعال کردند.

 

کلیه حقوق این سایت برای تجسمی آنلاین محفوظ است
با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شماره 85173
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2019 www.‎TajasomiOnline.ir, All rights reserved. | Powered by www.dorweb.ir